Saradnja sa partnerima iz Vidina i Ćustendila

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Udruženje građana „Ponišavlje“ iz Pirota učestvuje u prekograničnom projektu pod nazivom „Podrška preduzetništvu i promovisanje turističkih usluga“ (Strengthening Tourist Entrepreneurship and Promotion of Services – STEPS), u partnerstvu sa opštinom Vidin i Кulturnim centrom „Bratstvo 1869″ iz Ćustendila iz Bugarske, kao vodećim partnerom, saopštio je projektni tim ‘’Ponišavlja“.

Projekat je odobren u okviru drugog poziva za podnošenje predloga projekata u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Bugarska i Srbija.

Realizacija projekta je  počela u aprilu a vrednost celog projekta je oko 137.564  evra, kažu  u „Ponišavlju“.
Ovo udruženje osnovano je 2004. godine. Važan korak u razvoju organizacije bio je osnivanje evroregiona „Nišava“ koga čine opštine i gradovi sa srpske i bugarske strane.

”Najznačajnije oblasti delovanja i interesovanja Ponišavlja su razvoj i promocija institucionalne prekogranične i transnacionalne saradnje i saradnje sa organima i organizacijama na nacionalnom, lokalnom i regionalnom nivou, radi efikasnijeg korišćenja evropskih fondova. Prekogranična saradnja predstavlja okvir za ubrzane ekonomske integracije koje imaju za cilj smanjivanje postojećih razlika, povećanje nivoa razvijenosti prekograničnih regiona, kao i unapređenje sveobuhvatne kulturne, socijalne i naučne saradnje između lokalnih i regionalnih zajednica”, navodi se u saopštenju.

Članice evroregiona ‘’Nišava’’ su: Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica i Bela Palanka iz Srbije, a iz Bugarske: Svoge, Kostinbrod, Božurište, Slivnica, Dragoman i Godeč.

Foto: Arhiva evroreegioni Nišava

Jug media

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Vremenska prognoza

current
feels like
min
max
pressure
humidity
visibility
wind

PRIJATELJI SAJTA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

PRATITE NAS